11-03-11

Aardbeving en tsunami in Japan (doemtheorieen)

Enkele uren na de verschrikkelijke aardbeving en tsunami in Japan, bereiken ons de eerste doemberichten.

Een aantal mensen wijst in dit verband op de supermaan die er volgende week staat aan te komen. Supermaan is het moment waarop de maan het dichtst bij de aarde staat (eens om de tiental jaar).

Anderen citeren gretig de Maya kalender. Volgens hen is de apocalyps nabij. 2012 is het jaar waarop de aarde zal vergaan. Of in ieder geval het moment waarop de aarde de reset knop zal indrukken en de mensheid zal uitroeien.

Een derde groep weet dat de aarde een levend organisme is. De aardbeving is een wraakactie als reactie op het vernielen van de natuur door de mensheid door olieboringen, ontbossingen en overbevissing. In dat verband wordt er gretig verwezen naar de walvissenjacht en de dolfijnenmoord door Japan. Eigen schuld dikke bult, zeg maar.

japan.jpg

Zelf geloof ik ook dat de aarde een levend organisme is, dat met respect behandeld moet worden. Maar de theorie van de wraakacties, dat gaat me net iets te ver. Aardbevingen zijn het gevolg van natuurlijke evoluties. Continenten die uit of in elkaar schuiven. Niks meer en niks minder.

Dat we ooit met zijn allen vernietigd gaan worden, dat staat als een paal boven water (misschien een misplaatste uitdrukking in de huidige context). Ik geloof namelijk in een cyclisch verloop van het leven. Net zoals we bijvoorbeeld de vier seizoenen kennen en/of de maancycli (van nieuwe tot volle maan). Zo verdween bijvoorbeeld in de oudheid de dino's, kwam er een abrupt einde aan oude beschavingen (bv: egypte) en kende onze wereld ijstijden.  Maar dit even terzijde.

Ik geloof verder ook in voortekenen. Zo zag ik deze ochtend - nog voor ik de radio had aangezet - beelden voor me van een enorme watermassa. Jammer genoeg (???) heb ik nog niet de gave om die beelden te plaatsen. Zo dacht ik dat het om Australië en de voorbije overstromingen ging.

vissen.jpg

Misschien iets om over na te denken: is het niet zo dat de natuur ons waarschuwt voor een naderend onheil. Of hoe zou je anders die miljoenen dode vissen verklaren aan de westkust van amerika?

1 tip: wees je bewust van wat er zich in je omgeving afspeelt.

15:32 Gepost door Mieke in Actualiteit, X-files | Permalink | Commentaren (1) | Tags: aardbeving, tsnunami, japan, foto, maya, 2012, theorie |  Facebook |

13-03-10

Geheel dorp onder invloed van LSD

We hadden het in het verleden al over gruwelijke experimenten op menselijke proefdieren, wel hier een vervolg... Deze week stond in de krant een artikel over een dorpje in Zuid-Frankrijk, Pont Saint-Esprit. De hele bevolking werd er door de CIA verdoofd met... LSD. Het resultaat (ik citeer) :

In augustus 1951 schreeuwt een Fransman: ‘Ik ben dood! M'n hoofd is van koper en ik heb slangen in m'n buik!' Het gebeurt in Pont Saint-Esprit, ten noorden van Avignon.

Een meisje in hetzelfde dorp vertelt dat ze is aangevallen door tijgers. Een 11-jarig jongetje probeert zijn moeder te wurgen. Een man springt van de tweede verdieping van het ziekenhuis en schreeuwt daarbij: ‘Ik ben een vliegtuig!!'

Pont Saint-Esprit was die augustusmaand, nu bijna 60 jaar geleden, een week lang het toneel van hysterische taferelen. Het begon ermee dat alle drie de huisartsen in het dorp hun wachtkamers vol zagen zitten. De bewoners gaven over, hadden diarree en klaagden over maagpijn. Daarna begonnen mensen over straat te rennen en schreeuwden ze het uit. Ze zagen overal vlammen en wilde dieren rondlopen, vertelden ze. ‘Het was apocalytisch', zei een dokter.

Na een week werd de schade opgemaakt: vijf mensen waren overleden, 30 mensen eindigden in het ziekenhuis en zo'n 300 bewoners zaten ziek thuis.

Het dorpje haalde de wereldpers en onderzoekers uit verschillende landen gingen op zoek naar de oorzaak. Al snel bleek de schuldige: bakkerij Roch Briand in het dorp. In de stokbroden bleken stoffen te zitten van een giftige champignon. Die zorgde voor de hallucinaties, werd geconcludeerd in het prestigieuze British Medical Journal. De bakker stierf een vroege dood, zijn vrouw pleegde zelfmoord.

Maar een einde aan de geruchten kwam er niet. De ziekte die de paddestoel kon veroorzaken, bleek al sinds de 18de eeuw niet meer voor te komen in Frankrijk. En niet alle symptomen waren te verklaren.

De Amerikaanse onderzoeksjournalist Hank Albarelli komt nu met nieuwe bewijzen van een oude theorie: de Amerikaanse geheime dienst CIA heeft met het Amerikaanse leger de bewoners van Pont Saint-Esprit destijds bedwelmd met de drug LSD. Het middel werd vanuit de lucht gesproeid en verspreid in ‘lokale voedingsproducten', schrijft hij in zijn boek ‘A terrible mistake'.

De CIA wilde zo testen — het was de tijd van de Koude Oorlog — of met verdovende middelen de tegenstander kon worden uitgeschakeld, aldus Albarelli. Hij beroept zich op geheime defensiestukken en op gesprekken met betrokkenen.

Militairen vertelden hem hoe het experiment werd uitgevoerd en hoe het daarna als een ‘mislukking' werd bestempeld. In een verslag van een gesprek dat een CIA-agent destijds had met een medewerker van farmaceutisch bedrijf Sandoz, wordt gesproken over ‘ het geheim van Pont Saint-Esprit'.
( bron: de standaard )

15:30 Gepost door Mieke in X-files | Permalink | Commentaren (2) | Tags: pont saint-esprit, lsd, cia, drugs |  Facebook |

02-02-10

Tomb of the visitor (secret kgb files)

Ooit al gehoord van project Isis? Een ultrageheim KGB project met als doel het bestuderen van UFO's en andere onverklaarbare fenomenen.

Wel, in de jaren '60 deden russische geleerden een ontdekking die heel onze wereld wel eens op zijn kop kon zetten. In de buurt van de grote pyramides in Egypte vonden ze een geheime grafkamer. Ze geloofden dat het het graf was van een alien en weigerden het te openen uit vrees dat dit het einde van de wereld kon betekenen. De geleerden noemden zichzelf de 'followers'.

Enkele jaren later keerden ze terug naar Egypte. Ze openden het graf en sindsdien heeft niemand meer van hen gehoord. Ze waren verdwenen.

Het hele verhaal vind je hier.

 


The Secret KGB UFO Abduction Files

Mike | MySpace Video

22:38 Gepost door Mieke in X-files | Permalink | Commentaren (1) | Tags: egypt, project isis, kgb, alien, ufo, tomb of the visitor |  Facebook |

03-11-09

Wéris, Megalithische hoofdstad van België

weris1cDe bekendste "steenblokken" vind je in Stonehenge en Carnac. Maar wist je dat ook belgië een aantal vondsten rijk is? In Wéris, nabij Durbuy, vind je een heus megalitisch park. Het betreft hier een verzameling van dolmen, menhirs en andere overblijfselen die allen meer dan 5000 jaar oud zijn.

Veel is er niet over bekend, maar algemeen wordt aangenomen dat de stenen dienst deden als een soort kalender en/of verwijzen naar sterrenbeelden. Dit als boodschap naar de goden.

Dat al deze stenen iets magisch hebben, dat voel je. Neem nu de Witte Menhir (of 'Pierre Haina'). Volgens sommige bronnen (Dirk Gillabel) zou deze steen de bliksem hebben aangetrokken. De hierdoor ontstane energie, zou via zogenaamde slangen-paden (stenen muurtjes) verdeeld worden over de andere heilige plaatsen.

Ook opvallend: de witte menhir en de noordelijke dolmen staan op 1 lijn van oost naar west, die overeenkomt met de richting van zonsopgang tijdens de lente-en herfstequinox. Ook door de andere dolmen en menhirs loopt een lijn die in het verlengde staat van de zonsopgang rond 21 juli. Toeval?

werisTen slotte dit: de megalithische bouwwerken staan in het landschap zo opgesteld dat ze bij elkaar een spiegelbeeld van het sterrenbeeld "de Grote Beer" voorstellen.

 Meer info:
http://www.veerleheyman.be/weris/
http://www.heksenpad.nl/weris/
http://www.soul-guidance.com/houseofthesun/weris.htm
http://www.weris-info.be/
http://users.belgacom.net/Durbuy/Megalithes/ardennais.html
http://www.feoras.com/
http://www.irishmegaliths.org.uk/fzbWeris.htm

11:00 Gepost door Mieke in X-files | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dolmen, weris |  Facebook |

06-10-09

Mohenjodaro

mohenOoit al gehoord van Mohenjodaro?

Wel, Mohenjodaro is (of moet ik zeggen was?) een stad die in het huidige Pakistan ligt. Ooit was het een indrukwekkend geheel. Alle wegen liepen er kaarsrecht en in schaakbordpatroon. Daarom wordt het wel eens het Manhattan van de oudheid genoemd. De stad leek perfect: er was een rioleringsstelsel, een luchtverwarmingstelsel, een overdekt zwembad en was een levendig handelscentrum met contacten tot over de hele toenmalige wereld.

Maar, en nu komt het, deze stad is van de ene dag op de andere verdwenen. Ze lijkt wel gesmolten. Ik citeer: "Men heeft skeletten van mensen gevonden waarvan het lijkt alsof ze tijdens een vlucht zijn geveld. Mensen waren plotseling dood. Ook vele gesteentes zijn er gesmolten. Russische onderzoekers hebben gemeten dat sommige skeletten een verhoogde radioactiviteit hadden. Deze feiten leiden bij verschillende wetenschappers tot het denkbeeld dat de stad getroffen moet zijn door een radioactieve explosie."

Een omschrijving van die explosie is terug te vinden in oud Indische geschriften, in de Mahabharata bijvoorbeeld. Daar omschrijft men de vernieling als volgt: “een gloeiende zuil van rook en vlammen, lichtend als 10.000 zonnen, verhief zich in zijn glans, een onbekend wapen,...”  Zelfs Oppenheimer, uitvinder van de atoombom moest toegeven dat deze beschrijving nog het meest doet denken aan de ontploffing van een atoombom.

Scary, niet?

(Foto:  http://www.mohenjodaro.net/ )

12:30 Gepost door Mieke in X-files | Permalink | Commentaren (1) | Tags: mohenjodaro, atoombom |  Facebook |

06-09-09

X-files: reincarnatie en UFO's

Persoonlijk ben ik nogal geinteresseerd in X-files: schijnbaar onmogelijke gebeurtenissen die al dan niet verzonnen zijn. Zo had je bijvoorbeeld het Mexicaanse alien verhaal. Ik was dolblij toen ik het las, tot later bleek dat het allemaal fake was.
Vandaag stond er weer iets leuks in de krant. De bekentenis van de Japanse first lady (!!!). Zij gelooft in reincarnatie (in een vorig leven zou ze Tom Cruise ontmoet hebben) en verklaart dat ze ooit door een ufo ontvoerd werd.
Het lijkt misschien allemaal verzonnen, maar gewoon het idee, de kleine kans dat het misschien toch waar is... daar kan ik me blij over maken. Gewoon omdat ik denk dat er veel dingen zijn waar we geen weet van hebben. Ons referentiekader is beperkt en we zien niet wat er werkelijk rondom ons aan het gebeuren is. Schudt die oogkleppen af en wees voor een keertje open minded. Het leven wordt meteen een stuk aangenamer.

17:51 Gepost door Mieke in X-files | Permalink | Commentaren (2) | Tags: alien, reincarnatie, ufo |  Facebook |