21-03-11

Happy Ostara !!!

Ik ben er even niet. We zijn deze Ostara gaan vieren in Carnac. Binnen een paar dagen meer hierover. Wil je alvast meer weten over Ostara en ons tripje naar Stonehenge van vorig jaar, klik dan even hier.

carnac.jpg

20:16 Gepost door Mieke in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-10

Zuid-Engeland - Deel 3

Ons tripje naar Zuid Engeland was voornamelijk een gezellig samenzijn. Voor diegenen die meer info willen: we verbleven in Salisbury en van daaruit hebben we de streek verkend. Naast de steenkringen van Stonehenge en Avesbury, zijn we ook richting Bath getrokken. Bezienswaardigheid hier zijn de al bij al nog goed bewaard gebleven Romeinse baden. Indrukwekkend! Zo hebben we even rondgewandeld in het stadje, zijn we daarna op de vlucht gegaan voor de regen en in het pomphuis tot rust gekomen: een indrukwekkende ruimte waar het goed eten is. Het ziet er allemaal nogal chique uit, maar uiteindelijk valt de prijs redelijk mee. De rondwandeling in de romeinse baden zelf, duurde zo'n twee uur. Ik stond perplex!

Nog leuker waren de etentjes in echte engelse pubs. Goedkoop en bovendien kan je erna blijven plakken en verbroederen met de lokale mensen. Daarnaast waren er ook de twee medidatieavonden met ons gastgezin (daarover heb ik al verteld) en de momenten waarop we de natuur introkken en ongegeneerd heks konden zijn. Alleen die verrekte regen he.

Last but not least: op de terugweg richting Eurostar zijn we gestopt in Windsor. Windsor Castle is de verblijfplaats van de queen en is best een bezoekje waard. Ongelooflijk hoe alles daar ingericht is. En dan die rijkdom! Ongezien!!!

De vier dagen dat we daar waren vlogen om. Ik weet 1 ding: ik zou dadelijk willen verhuizen naar Engeland. Die gemoedelijkheid daar spreekt me meer aan dan het negativisme van ons Vlaamse volkje.

To be continued, volgend jaar of zo...

12:00 Gepost door Mieke in Ostara, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zuid, engeland, windsor castle |  Facebook |

09-04-10

Ons tripje naar Zuid-Engeland (deel 2) - spiritualiteit

druid_stonehenge'Hoe is je tripje naar Zuid Engeland verlopen? Wat moet ik me voorstellen bij een heksenritueel?' zo vroeg een lezeresje van mijn blog me vorige week. Ik moest haar meteen teleurstellen. Het uitstapje naar Zuid Engeland was voor ons in de eerste plaats vakantie, een gezellig samenzijn met ons vijfjes, niet een religieuze uitstap. Misschien had ik op voorhand wat te veel de nadruk gelegd op het hele Stonehenge gebeuren.

Maar om op de vraag terug te komen: een ritueel is voor ons in de eerste plaats een gezellig samenzijn, een feestje met zijn vijven. We praten/filosoferen wat, dansen en zingen én mediteren. Een ideale manier om onze zorgen af te werpen en ons bewustzijn te verruimen. Om zoiets in het openbaar te doen, nabij de stenen van Stonehenge, dàt gaat ons wat te ver. Voor je 't weet prijk je in alle glorie op Youtube en dat willen we liever niet. Zeker omdat de 'burning times' nog altijd niet achter de rug zijn. Heksen worden nog altijd vervolgd. Niet verbrand, maar wel in een hoekje geduwd en belachelijk gemaakt.

Bovendien voelde Stonehenge niet echt aan als een heilige plaats. De magie is door de eeuwen heen verloren gegaan. Vandaar dat we Ostara niet in Stonehenge maar in Avesbury gevierd hebben. Onder ons vijfjes gezellig in de regen :) . Ik vond het daar magischer en echter dan de beroemde stenen een paar km verderop.

De omgeving van Salisbury (waar we verbleven in een bed and breakfast) heeft me letterlijk kippevel gegeven. Zo herinner ik me nog goed die zonnige vrijdagnamiddag. We waren onderweg met de auto. Ik zat achter het stuur, want de andere meiden durfden het niet aan, zo aan de verkeerde kant van de weg rijden. Mij ging het makkelijk af. Meer nog, het leek wel alsof ik het al jaren deed. Volgens mij was ik in een vorig leven brits. No joke.

Goed, we waren dus onderweg met de auto, toen plots de ene rilling na de andere door mijn lijfje trok. Het voelde aan als kortsluiting in mijn hersenen. Ik had mezelf niet meer onder controle en moest de wagen aan de kant van de weg parkeren. Volgens Gaea ging het hier om een magisch veld, een energetisch geladen plek. En wie ben ik om haar tegen te spreken ?

Avesbury

Maar het leukst waren de avonden tesamen met ons gastgezin en de andere gasten. Zo kwam de eerste avond Stonehenge ter sprake. Grappig was om Patrick (de gastheer) te horen praten over hippies (ipv heksen en druiden). Toen hij het doel van onze trip hoorde rolde hij met zijn ogen. Hij daagde ons uit tot een spirituele avond tesamen met zijn andere gasten.

De avond erna zaten met onze trommeltjes en Cybele's gitaar samen in de ontbijtruimte. De tafels waren opzij geschoven, op de grond lagen kussentjes. Het werd een avond vol dans, gelach en gepraat. We probeerden onze meditatie technieken uit op andere mensen, lieten hen meezweven naar een droomwereld en gaven ons over aan opzwepende muziek. Onze eerste keer samen met publiek en het viel goed mee. Jezelf zo kwetsbaar opstellen en vertrouwen dat anderen het goed met je voorhebben, dat doe je niet elke dag...

Heel leerrijk ook, want zo konden we op een andere manier bepaalde thema's benaderen: geest leegmaken door te mediteren en dan samen antwoorden verzinnen op vragen ivm het hoe en waarom van Stonehenge.

Wat is stonehenge? een steencirkel
Waarvoor dienen ze? religieuze rituelen
Vanwaar komen de stenen? Wales
Hoe zijn ze ter plaatse geraakt? zelfgemaakte sleden
Wie liet ze overkomen? De opperpriester
Waarom? Als teken van zijn macht
Wie aanbad hij? De zon en maan

En zo ging dit vraag en antwoord spelletje urenlang door, tot midden in de nacht. Het begon allemaal met nuchtere antwoorden (zoals hierboven), maar al gauw kwamen we in een fantasiewereld terecht. Zo beschreef ieder van ons wat voor kleren hij aan had, de gevoelens die hij koesterde ten op zichte van de hogepriesteres, de rituelen die hij onderging, etc... En om het nog leuker te maken, speelden we het allemaal na. Een stoere Engelse bink die je voeten kust en je vereert als godin, je maakt het niet elke dag mee :)

12:15 Gepost door Mieke in Ostara, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ostara, stonehenge, 2010, avesbury, salisbury |  Facebook |

17-03-10

Equinox @ Stonehenge en omgeving

Moslims gaan naar Mekka, heksen trekken naar Stonehenge, een van de meest bekende steencirkels ter wereld. Op die plaats de equinox of begin van de lente vieren, dat lijkt me het summum wat een mens kan meemaken. Alleen vrees ik dat door de drukte de magie verloren zal gaan.

Voor ons wordt het een vijfdagen-durende spirituele reis. Bedoeling is de buurt te doorkruisen, magie op te snuiven en tot inkeer te komen. Niet Stonehenge, maar wel Avebury lijkt me de place to be. Toen ik foto's zag van laatstgenoemde locatie, begon mijn hele lijfje te trillen. aveburyEen energieimpuls die ik maar zelden meemaak.

 

Verder op ons 'to do'-lijstje:

- De white horses: enorme afbeeldingen van paarden die in de heuvels getekend werden.

- Silbury hill, een oud graf

- Cheddar Gorge

- Gold hill

Achteraf zal ik uitvoerig verslag uitbrengen van onze belevenissen. Spannend !!!

12:30 Gepost door Mieke in Ostara, Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) | Tags: avebury, stonehenge, engeland, equinox, ostara |  Facebook |

25-12-09

Citytrip Dublin: Trinity college en Kilmainham Gaol

Nog een laatste postje over deze wondermooie stad. Dé bezienswaardigheid is het Trinitycollege waar je ondermeer the book of Kells terugvindt. Dit boek werd in de jaren 800 door Keltische monniken geschreven en bevat de vier evangelies. Het is een van de oudste bewaarde werken.

Tesamen met de hele bibliotheek was dit voor mij een van de hoogtepunten van onze citytrip. Maar ik ben als boekenworm waarschijnlijk bevooroordeeld :) .

kilmainham

Ook leuk (al is leuk in deze context ongepast) was ons uitstapje naar de Kilmainham Gaol gevangenis. In Kilmainham werden de Ieren die in opstand kwamen tegen de Engelse overheersing geëxecuteerd. In het gebouw werden een paar bekende films opgenomen, waaronder The Italian Job en In the Name of the Father.

Het was de enige dag dat de zon scheen en dus zijn we er maar vanuit ons hotel naar toe gewandeld. We passeerden ondermeer de Guinness brouwerijen en een kasteel waar ik de naam niet meer van weet.

Conclusie: Dublin was voor mij een verrassing. De hele stad straalt een authentieke sfeer uit. Als je ze gaat tellen, zijn er niet zo heel veel bezienswaardigheden, maar er rondwandelen alleen al (alles is op loopafstand) was voor mij een schitterende ervaring. Ik ben verliefd geworden op deze stad en wil er zeker nog eens terug naar toe.

 

24-12-09

Citytrip Dublin: Uitgaan & Shopping

Shame on me. Ik ben er nog altijd niet toe gekomen om mijn avonturen in het schitterende Dublin uitvoerig te beschrijven. Te weinig tijd en te druk bezig met boekjes lezen? Wie zal het zeggen?

irelandbartendersGoed, Dublin dus... Wat ik zo leuk vond aan die stad was de sfeer die er heerst. Overdag bijvoorbeeld kon je uitvoerig shoppen (O'connell street en Grafton street). Urenlang hebben we in deze winkelstraten rondgelopen. Vervelen deed het niet, want telkens weer vonden we nieuwe en leuke winkeltjes. Wat ik grappig vond, was dat veel mannen en vrouwen apart gingen winkelen. Meer nog: in de vrouwenkleedkamers heerst er een absoluut mannenverbod. Ierland is en blijft een katholiek land.

's Avonds konden we onze honger stillen in de vele pubs en restaurantjes aan de Temple Bar. Je vindt er vanalles: toeristische mega-restaurants (met typische amerikaanse gerechten) en lokale tentjes waar het naar onze bescheiden menig aangenamer vertoeven was. Alleen: die stoverij met Guiness smaakt echt niet.

In Belgie zit men constant te zeiken over het rookverbod, wél in Ierland is het een feit en niemand die er over klaagt. Café's bijvoorbeeld zitten nog altijd overvol. Als je naar Dublin gaat, ga dan eens binnen in een pub met live-muziek. De sfeer die er daar heerst is onbeschrijflijk. Proef er ook eens van de locale whiskeys. De Old Jameson bijvoorbeeld... 1 tip: drink niet te veel, want voor je het weet eindigt je met een heleboel dildo's in bed (zie vorige postjes). 

12:00 Gepost door Mieke in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dublin, citytrip, temple bar |  Facebook |

11-12-09

Dublin: Een heet avontuurtje

nudeDublin is een prachtige stad om te shoppen, geloof me. Urenlang hebben we er in de winkelstraten rondgelopen, zonder dat we ons verveelden.

Zo passeerden we er ondermeer een seksshop. Niet zo vulgair dan dat we bij ons kennen maar eerder een erotische winkel voor hem en haar.

Wat volgde: giechel giechel en wij met ons vijven de winkel in. Eerst nog wat verlegen. Daarna lachend en na een tijdje elkaar aanstotend. "Heb je dàt al gezien?". Ik geloof dat we bijna alles in ons handen hebben gehad. Shoppen zonder kopen, dat gaat niet he en dus kozen we ons elk iets uit.

's Avonds, na het avondeten en de bijhorende drink, trokken we aangeschoten weer richting hotel. Op de kamer begon het weer met wat gegiechel en van het een kwam het ander. Om kort te zijn: ik werd als slachtoffer uitgekozen en mocht als eerste een speeltje uitproberen.

Het werd een heet avondje (details ga ik niet vertellen). En om het nog erger te maken: er bestaan foto's en filmpjes van. Materiaal dat nooit het daglicht zal zien. Gelukkig maar.

12:31 Gepost door Mieke in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dublin, seksshop, shopping, citytrip |  Facebook |

09-12-09

Dublin: op bezoek bij de Mummies

mummiesEen bezoekje dat ik me nog lang zal herinneren was dat aan wat later de St.Michan's church bleek te zijn. Op het eerste zicht een niet al te opvallende kerk op de "verkeerde" oever van de Liffey (de rivier die Dublin in tweeen snijdt). Dat we er als goddelozen toch zijn binnengegaan heeft alles te maken met het slechte weer, lees: regen.

Op zich bleek het een gewone kerk te zijn, ware er niet de kerkers vol "mummies". Lichamen die ondanks hun niet onfrisse leeftijd toch goed bewaard zijn gebleven. Menselijke resten die niet aan het rotten zijn gegaan, maar langzaam aan zijn uitgedroogd.

Een hele kelder vol lijken, je kunt het je niet voorstellen. Twee gangen waarop een aantal cryptes uit komen. Sommigen stevig afgesloten omdat ze nog altijd gebruikt worden, anderen met de deuren wagewijd open zodat de toeristen het allemaal goed zouden kunnen zien.

En we hebben heel wat gezien. Een doodskist die verplettert is geweest door het gewicht van de kisten erboven. Ik moet je zeker niet vertellen hoe een geplet lijk er uit ziet? Of een stoffelijk overschot van iemand die net iets te groot was voor zijn kist. Simpele oplossing: de benen doormidden zagen. Of het graf van iemand die terechtgesteld is geweest en waarvan de ingewanden en andere lichaamsdelen netjes bijeengelegd zijn. "Beroemd" is de kruisvaarder. Iemand die honderden jaren terug grootse daden heeft gedaan, maar nu open en bloot al die bezoekers moet ontvangen. Met opgeheven arm, dat spreekt voor zich. Iedereen die het aandurft mag hem een hand geven. Gevolg: de arme man is al een paar vingers kwijt geraakt.

Onze gids, een typische Ierse man vertelde het allemaal met zo'n typisch iers accent en zoveel overtuiging dat we die avond maar niet in slaap konden raken. Nachtmerries blijven ons nu nog achtervolgen...

( volgend bericht: een dronken seksavondje )

19:03 Gepost door Mieke in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (1) | Tags: mummie, citytrip, dublin, st michan |  Facebook |