23-11-09

Gevulde paprika's met boursin

paprikaEen eenvoudig recept (voor 2 personen) dat nog uit mijn studententijd dateert.

Benodigdheden:
- Potje boursin
- 3 rode paprika's
- 500gr gehakt
- 1 kleine ajuin
( - een zakje geraspte kaas )

Paprika's halveren en binnenste verwijderen. laten weken in warm water.
Gehakt en ajuin opbakken, mengen met boursin-saus en eens klaar de paprika's met dit mengsel opvullen. Ze naast elkaar in een ovenschotel zetten, overstrooien met geraspte kaas en daarna even in een warme oven (200graden voorverwarmd) zetten en laten bakken tot de paprika's gaar zijn en de geraspte kaas een mooi kleurtje heeft gekregen.

12:15 Gepost door Mieke in Recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paprika, gevuld, boursin |  Facebook |

22-10-09

Wokschotel met kip, appel en paprika

Een gerechtje dat ik vorige week toevallig in een blaadje zag staan en jullie niet wou onthouden. Het is best lekker en bovendien snel en eenvoudig klaar te maken.

Ingredienten (2 personen)

- 400gr kippenreepjes
- 2 jonagold appelen
- 2 gele paprikas
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 dl room
- wat veldsla

Bereiding: Snij de kip, gele paprikas en appelen in reepjes.

Roerbak de kip en de paprika's 5 minuten in een hete wok (tesamen met wat boter). Doe de appeltjes er bij. Omroeren tot ze zacht zijn. Daarna de room, mosterd en suiker toevoegen en de saus laten indikken (3 minuten).  Klaar is kees !

Opdienen en eventueel versieren met wat veldsla.

12:15 Gepost door Mieke in Recepten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: recept, kip, wok, appel, paprika |  Facebook |

14-10-09

Pompoensoep met parmaham

ingrediënten
1 ui
Het wit van 1 prei
1/2e pompoen
2 liter groentebouillon
1 aardappel
Room
2 schijfjes gandaham
Peterselie
Kruidenmix ( eventueel gember )

pompoenSnij de groenten in stukjes en stoof het aan. Voeg de pompoen toe en bak hem 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe, tesamen met peper en wat zout (niet teveel, want de gandaham smaakt al redelijk zout).

Laat 30 min afgedekt koken. Pureer daarna de pompoen.

Vooraleer op te dienen, wat snippertjes gandaham (kan eventueel ook met gebakken spekjes), room en peterselie/kruidenmix toevoegen. Eventueel ook korstjes.

12:15 Gepost door Mieke in Recepten | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pompoensoep, pompoen, gandaham |  Facebook |