21-03-11

Happy Ostara !!!

Ik ben er even niet. We zijn deze Ostara gaan vieren in Carnac. Binnen een paar dagen meer hierover. Wil je alvast meer weten over Ostara en ons tripje naar Stonehenge van vorig jaar, klik dan even hier.

carnac.jpg

20:16 Gepost door Mieke in Uitstapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-03-11

Supermoon

Niet vergeten: vandaag is het supermaan !!! Niet alleen volle maan, maar ook het moment dat de maan het dichtst bij de aarde staat (gebeurt slechts eens in de 20 jaar).

supermoon.jpg

 

13:04 Gepost door Mieke in Foto, Moon pics | Permalink | Commentaren (0) | Tags: supermoon, supermaan |  Facebook |

18-03-11

Verloren herinneringen

Alles wat overblijft na de aardbeving: verloren gegane herinneringen.

japan3.jpg

11:35 Gepost door Mieke in Actualiteit, Foto, japan | Permalink | Commentaren (0) | Tags: japan, foto |  Facebook |

16-03-11

Al vijf dagen geen nieuws meer van mijn Japanse collega's...

De aardbeving hebben ze goed doorstaan. Maar toen kwam die tsunami. De beelden van water dat alles met zich meesleurt spoken nog altijd door mijn hoofd. Auto's vol mensen. Gebouwen vol mensen. Allemaal weg. Allen dood. En zij die het overleefd hebben, blijven reddeloos achter. Letterlijk alles is vernield. Hun huis en andere eigendommen zijn ze kwijt. Wanhopig zoeken ze hun verwanten en familie.

japan, tsunami, kernramp

Het lijken toestanden zoals die te zien waren in "the road", de post-apocalyptische film met Vigo Mortensen. Alleen is het nu werkelijkheid. Hoe kunnen die mensen overleven? Hoe gaan ze dit drama ooit te boven komen? Hoeveel psychische pijnen gaan ze nog moeten doorstaan?

Mijn Japanse collega's zijn sinds vorige week van de aardbodem verdwenen. Ik ben op internet op zoek gegaan naar hen, maar tot nu toe zonder resultaat. Telkens weer denk ik aan de leuke mailtjes die we uitwisselden. Nu is er alleen stilte... Ik denk de hele tijd aan hen. Ik zie beelden vol verwoesting voor me en hoop ondanks dat alles dat ze veilig zijn.

Maar hoe veilig is veilig? Nu er een nucleaire ramp aan de gang is...

16:25 Gepost door Mieke in Actualiteit, japan | Permalink | Commentaren (0) | Tags: japan, tsunami, kernramp |  Facebook |

13-03-11

Stop dierproeven voor cosmetica !!!


Music by Florence and the machine (Cosmic love)

Nog altijd lijden duizenden dieren als proefdier voor de cosmetica-industrie. Ze worden ingesmeerd of -gespoten met chemische producten, of er worden bijtende bestanddelen in hun ogen gedruppeld (zie video). Wij willen dat er een einde komt aan dit dierenleed. Jij toch ook?

Via een petitie roepen we EU-beleidsmakers op zich aan hun belofte te houden: een verkoopverbod van alle op dieren geteste cosmetica vanaf 2013. Dierproeven voor cosmetica zijn al verboden in de Europese Unie, maar buiten de EU worden ze nog uitgevoerd. De producten mogen vervolgens gewoon verkocht worden in de EU, waardoor de proeven doorgaan. De Europese Unie heeft een verkoopverbod toegezegd per 11 maart 2013.

Het risico is echter groot dat die datum uitgesteld wordt. Het verkoopverbod wordt daarmee vele jaren opgeschoven. Dat willen we voorkomen. We hebben je steun daarbij hard nodig!

Teken de petitie nu, klik hier.

1 minuut werk, maar een wereld van verschil !!!

11-03-11

Aardbeving en tsunami in Japan (doemtheorieen)

Enkele uren na de verschrikkelijke aardbeving en tsunami in Japan, bereiken ons de eerste doemberichten.

Een aantal mensen wijst in dit verband op de supermaan die er volgende week staat aan te komen. Supermaan is het moment waarop de maan het dichtst bij de aarde staat (eens om de tiental jaar).

Anderen citeren gretig de Maya kalender. Volgens hen is de apocalyps nabij. 2012 is het jaar waarop de aarde zal vergaan. Of in ieder geval het moment waarop de aarde de reset knop zal indrukken en de mensheid zal uitroeien.

Een derde groep weet dat de aarde een levend organisme is. De aardbeving is een wraakactie als reactie op het vernielen van de natuur door de mensheid door olieboringen, ontbossingen en overbevissing. In dat verband wordt er gretig verwezen naar de walvissenjacht en de dolfijnenmoord door Japan. Eigen schuld dikke bult, zeg maar.

japan.jpg

Zelf geloof ik ook dat de aarde een levend organisme is, dat met respect behandeld moet worden. Maar de theorie van de wraakacties, dat gaat me net iets te ver. Aardbevingen zijn het gevolg van natuurlijke evoluties. Continenten die uit of in elkaar schuiven. Niks meer en niks minder.

Dat we ooit met zijn allen vernietigd gaan worden, dat staat als een paal boven water (misschien een misplaatste uitdrukking in de huidige context). Ik geloof namelijk in een cyclisch verloop van het leven. Net zoals we bijvoorbeeld de vier seizoenen kennen en/of de maancycli (van nieuwe tot volle maan). Zo verdween bijvoorbeeld in de oudheid de dino's, kwam er een abrupt einde aan oude beschavingen (bv: egypte) en kende onze wereld ijstijden.  Maar dit even terzijde.

Ik geloof verder ook in voortekenen. Zo zag ik deze ochtend - nog voor ik de radio had aangezet - beelden voor me van een enorme watermassa. Jammer genoeg (???) heb ik nog niet de gave om die beelden te plaatsen. Zo dacht ik dat het om Australië en de voorbije overstromingen ging.

vissen.jpg

Misschien iets om over na te denken: is het niet zo dat de natuur ons waarschuwt voor een naderend onheil. Of hoe zou je anders die miljoenen dode vissen verklaren aan de westkust van amerika?

1 tip: wees je bewust van wat er zich in je omgeving afspeelt.

15:32 Gepost door Mieke in Actualiteit, X-files | Permalink | Commentaren (1) | Tags: aardbeving, tsnunami, japan, foto, maya, 2012, theorie |  Facebook |

10-03-11

Een eigen thuis

Buiten ziet het er maar grijs uit. Het lijkt wel alsof moeder natuur ons wil bedekken met een deken. Dat ze alles wat verkeerd is wilt wegmoffelen. "Tijd voor iets nieuws, laat alle zorgen achter je." Jaja, het is bijna lente, bijna Ostara. Het ideale moment om onze zonden en negatieve gedachten achter ons te laten. Tijd om weer tot bloei te komen, letterlijk en figuurlijk.

Ik zit achter mijn bureautje en probeer wat gedachten op papier te zetten. Ik had graag een nieuw reinigingsritueel bedacht, maar het lukt me niet echt. Ik heb nog een tiental dagen. Moet volstaan...

De voorbije winter was maar rustig. Ik had het gevoel dat ik op mute stond. In sluimerstand, zeg maar. Elke winter wordt het me steeds moeilijker om actief te blijven. Het lijkt wel alsof ik synchroon blijf met de seizoenen.

Ik ben de voorbije maanden enorm veranderd. "Eindelijk volwassen", zo grapt Gaea wel eens. Ik heb het verleden achter me kunnen laten. De trip naar Finland en Mikko was een verkeerde keuze. Het heeft lang geduurd om tot dat besef te komen. Onze liefde is en was allesverslindend. Niet echt een gezonde basis om een relatie te beginnen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de praktische bezwaren.

Maar goed, laten we dat achter ons laten en weer vooruit kijken. Ik kan er niet over zwijgen: we hebben grootse plannen: we willen met ons vijfjes gaan samenwonen. We willen ons een rustig plekje zoeken op het platteland. Graag zouden we een boerderijtje willen kopen in the middle of nowhere. Het moet een oud gebouw zijn met een ziel. Luxe is niet nodig. Enigste vereiste is dat iedereen genoeg plaats voor zichzelf heeft. Samen leven is leuk, maar af en toe heb je behoefte aan privacy.

Onze eigen thuis... ik kijk er met ongeduld naar uit.

18:34 Gepost door Mieke in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dagboek, huis, boerderij |  Facebook |

08-03-11

Ook vrouwen zijn mensen !

vrouw.jpg

09:03 Gepost door Mieke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vrouwendag |  Facebook |

03-03-11

STOP DE MOORD OP LEEUWEN !!!

't Wordt tijd dat iemand de jagers zelf begint af te knallen. Doe er iets aan!!!

Hoe? Hier even checken.

De jongste jaren hebben een tachtigtal Belgen minstens 75.000 euro betaald om een leeuw te kunnen doodschieten in Afrika. Een leeuw omleggen is in bepaalde middens (lees: kapitaalkrachtige) erg hip en statusverhogend. Dat blijkt uit een rapport van de internationale dierenorganisatie IFAW.

leeuw.jpg

18:59 Gepost door Mieke in Actualiteit, Foto | Permalink | Commentaren (0) | Tags: safari, leeuw, hunting, jacht |  Facebook |

02-03-11

Heks zijn : veel meer dan enkel een modetrend...

Heksen zijn anders. Niet omdat we een Godin aanbidden en ons leven afstemmen op de maanstanden. Wel omdat we in onze eigen wereld leven, apart van wat algemeen als mainstream beschouwd wordt. We denken anders en zijn ons bewust van wat rondom ons gebeurt.

In dat opzicht verschillen we van de Wicca-adepten die dwepen met hekserijen, louter omdat dat cool is en omdat ze het zo in films hebben gezien.

Heksen zijn mensen die zich buiten de maatschappij opstellen, er niet meer aan willen deelnemen. We verachten onze westerse beschaving omdat ze de natuur vergiftigt. We weigeren deel te nemen aan een samenleving waar rijkdom en macht centraal staat. Die zich verrijkt terwijl de hele wereld ten onder gaat aan oorlog, armoede en onrechtvaardigheid. We staan afkerig t.a.v. de kerk omdat ze schijnheilig is. Ze verkondigt een geloof dat discrimineert, vervolgt en onderdrukt.  We huiveren van rationeel/wetenschappelijk denken omdat het emoties en fantasie verdringt... We verheerlijken emoties omdat we er voor kiezen écht te leven.

Verantwoordelijkheidszin
Heksen zijn verantwoordelijk voor hun doen en laten, voor de keuzes die ze maken. We geven anderen nooit de schuld van dingen die we zelf gedaan hebben of van woorden die we gesproken hebben. En dat gaat ver. Geen "Ik voel me slecht omdat hij me verlaten heeft."

Natuur
Heksen hebben eerbied voor de natuur. Alles is heilig voor ons (planten, dieren, aarde, lucht, water, etc...). Het komt er maw op neer dat we in harmonie met onze omgeving moeten leven. We passen we ons aan aan de verschillende cycli (seizoenen, maanstanden, etc). Zo zullen we stil en inactief blijven wanneer dit nodig is. Soms zullen we actie ondernemen  tegen hen die de natuur vernielt.

Oog hebben voor onze schaduwkant
We moeten de negatieve aspecten van het leven onder ogen durven zien. Dit heeft zowel betrekking op ons innerlijke als op onze omgeving. Het is niet altijd rozegeur en maneschijn. Het komt er op aan de realiteit te aanvaarden zoals ze is: onze eigen pijn, angst, woede, ... Het komt er op aan om negatieve aspecten om te buigen tot iets positiefs.

Leven
Te veel mensen laten zich leven. Ze volgen gedwee regels en voorschriften en laten zich beinvloeden door advies van anderen zonder te beseffen wat ze doen of wie ze volgen. We moeten ons bewust worden van onszelf. Weten waarom we iets doen. Enkel zo kunnen we de gevolgen van ons handelen inschatten en dragen. "An ye harm none, do as ye will".

Vrij zijn
We moeten zelf handelen en zelf denken, los van bepaalde opvattingen en gewoontes. Dit houdt ook een emotionele vrijheid in. Bijvoorbeeld in een relatie je NIET onderwerpen aan de ander.

Geloven
Niet in een godsdienst of bepaalde opvatting, wel in jezelf en in het universum waarvan we deel uitmaken. "The moment one definitely commits oneself, then Providence moves as well…. Whatever you can do or dream you can do, begin it. Boldness has genius, power and magic in it." (Goethe)

Je bewust worden van de werkelijkheid
Mensen beperken hun eigen werkelijkheid tot hun nabije omgeving. Het is een wereld die ze kunnen ervaren, ruiken, voelen en zien. Heksen aanvaarden de oneindigheid van onze wereld. We aanvaarden dat er meer is dan wat we nu ervaren. We hebben oog voor het onverklaarbare en proberen onze grenzen te doorbreken.

Magie
Waarschijnlijk het meest tot de verbeelding sprekend element van ons heks zijn. Magie is veel meer dan tot rust komen, mediteren en/of proberen tevreden te zijn met je leven. Magie is iets waar je je hele leven aan werkt. Magie is een methode om de nieuwe werkelijkheid tot leven te roepen. Het is een machtig maar moeilijk te hanteren middel. Uiteindelijk doel is onszelf opnieuw te scheppen om zo tot spritituele perfectie te komen. Een schijnbaar onmogelijke taak. Een taak die zich over verschillende mensenlevens uitspint.

( gebaseerd op  "How to Become a Witch - The Path of Nature, Spirit & Magick",  By:  Amber K, Azrael Arynn K )

16:01 Gepost door Mieke in Book of shadows | Permalink | Commentaren (0) | Tags: witch, heks, basisprincipes, geloof |  Facebook |