16-03-11

Al vijf dagen geen nieuws meer van mijn Japanse collega's...

De aardbeving hebben ze goed doorstaan. Maar toen kwam die tsunami. De beelden van water dat alles met zich meesleurt spoken nog altijd door mijn hoofd. Auto's vol mensen. Gebouwen vol mensen. Allemaal weg. Allen dood. En zij die het overleefd hebben, blijven reddeloos achter. Letterlijk alles is vernield. Hun huis en andere eigendommen zijn ze kwijt. Wanhopig zoeken ze hun verwanten en familie.

japan, tsunami, kernramp

Het lijken toestanden zoals die te zien waren in "the road", de post-apocalyptische film met Vigo Mortensen. Alleen is het nu werkelijkheid. Hoe kunnen die mensen overleven? Hoe gaan ze dit drama ooit te boven komen? Hoeveel psychische pijnen gaan ze nog moeten doorstaan?

Mijn Japanse collega's zijn sinds vorige week van de aardbodem verdwenen. Ik ben op internet op zoek gegaan naar hen, maar tot nu toe zonder resultaat. Telkens weer denk ik aan de leuke mailtjes die we uitwisselden. Nu is er alleen stilte... Ik denk de hele tijd aan hen. Ik zie beelden vol verwoesting voor me en hoop ondanks dat alles dat ze veilig zijn.

Maar hoe veilig is veilig? Nu er een nucleaire ramp aan de gang is...

16:25 Gepost door Mieke in Actualiteit, japan | Permalink | Commentaren (0) | Tags: japan, tsunami, kernramp |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.