23-11-10

Winter

This is my winter song to you
The storm is coming soon
It rolls in from the sea

My voice, a beacon in the night
My words will be your light
To carry you to me

Is love alive?
Is love alive?
Is love...

They say that things just cannot grow
Beneath the winter snow
Or so I have been told

They say we're buried far
Just like a distant star
I simply cannot hold

18:05 Gepost door Mieke in Gevoelens | Permalink | Commentaren (1) | Tags: winter, song |  Facebook |

13-11-10

Mikko Mikko Mikko Mikko Mikko Mikko

Mikko Mikko Mikko... (Mikko Mikko Mikko)
(Mikko Mikko Mikko Mikko Mikko Mikko Mikko Mikko Mikko)

Geen dag gaat er voorbij of ik moet aan mijn Finse god denken.

Mijn hart ( bonk bonk bonk ) vertoeft in het verre noorden.

Ik krijg geen zinnig woord meer gezegd.
k Voel me verloren.
(Mikko Mikko Mikko)

Ik wil hem nog steeds. Hier... hier in mijn web.
Gevangen als een vliegje. Voor de rest van zijn dagen.

Ik heb hem gezegd dat, als hij me terug wilt, ( ja af en toe spreekt ook mijn verstand nog ) hij me moet komen halen. Hij moet terug naar mij toe komen, ik ga hem niet nalopen. Ik wil dat hij bewijst dat het hem menens is. Dat hij bereid is zijn huidige leven op te geven.

Hij is vorige keer gaan lopen....
(pijn pijn pijn pijn pijn)

Het is aan hem om het vertrouwen weer te herstellen. Hij moet tonen dat hij om me geeft. Dat het hem menens is en dat het niet een bevlieging is. Dat ik meer ben dan een vervangster, een tweede keuze.

(kiss kiss kiss kiss kiss kiss)
Ik word gek van zijn gefluister door de telefoon.

Wacht niet te lang schat...
Kom naar hier, al was het maar een weekendje.
Laten we het opnieuw proberen.
(please please please please please please)

Alleen als je me een teken van liefde geeft.
Alleen als je me toont dat je hartje me 200 procent toebehoort.

How much of my heart do you want?
All of it!
I will die without a heart.
You'll get mine.

Sweetie?
Ik wacht op jou...

Hug?
A real one?

14:32 Gepost door Mieke in Dagboek, Mikko | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mikko, dagboek |  Facebook |

12-11-10

Mail naar Bart de Wever

Beste Bart,

Het is de eerste keer dat ik me tot jou richt. Ik, een doodgewone vlaming die in het verleden geen fan van jou was. Ik, die in het verleden eerder voor linkse partijen heb gestemd.
 
De laatste maanden krijg ik echter steeds meer de indruk dat de politieke situatie in ons landje uitzichtloos is en de tegenstellingen te groot. Ik begrijp met mijn boerenverstand niet dat onze waalse 'vrienden' nog altijd niet tot inkeer zijn gekomen. Iedereen wilt toch een werkbare staat met duidelijk omlijnde bevoegdheden waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid opneemt? Waarom wilt men niet inzien dat stilstaan achteruit gaan is? en dat we er allemaal beter door kunnen worden? Ik ben het beu te zien hoe ons landje om zeep wordt geholpen, hoe onze welvaart te niet gedaan wordt door een stel onbekwame en corrupte politici. Ik ben de oude politieke cultuur en de typisch belgische compromissen meer dan beu.

Daarom ben ik blij dat er mensen zijn zoals jij. Iemand die meent wat hij zegt en doet wat hij belooft. (dat hoop ik toch) Al zal het waarschijnlijk allemaal niet zo makkelijk zijn. Maanden praten zonder enig resultaat, ik zou er niet aan willen beginnen.

De laatste druppel (tot schrijven van deze mail) was het artikel in de standaard van vandaag waarin bericht werd over de 'successen' van Vande Lanotte. Borrelnootjes en akkoorden over zaken waar iedereen het reeds lang eens over was. Alleen krijg ik de indruk dat er van financiele responsabilisering geen sprake meer is. Bovendien vrees ik dat de enige bedoeling van de klassieke partijen is om de NVA buitenspel te zetten en dat we gaan eindigen met een onoverzichtelijke staatshervorming en 20 jaar bevriezen van de huidige staatsvormen.

Met deze mail wil ik dan ook zeggen dat ik achter je sta. Ik wil je een hart onder de riem steken. Doe zo voort en laat niet teveel met je voeten spelen. Ik duim dat er een uitweg is uit deze politieke impasse en dat we ooit weer fier kunnen zijn dat we in een land of gewest leven, waar het leuk vertoeven is. Waar we weer met zijn allen kunnen bouwen aan een toekomst voor ons en onze (toekomstige) kinderen.

Dikke knuffel,
Mieke.

09-11-10

Red de aarde - Peta campagne ( Avatar like)

We kunnen het niet genoeg blijven benadrukken : het wordt tijd dat wij (de mensheid) moeder aarde wat meer gaan respecteren.

peta.jpg

12:24 Gepost door Mieke in Foto, Natuur | Permalink | Commentaren (1) | Tags: peta, aarde, campagne, avatar |  Facebook |

08-11-10

Twijfels

Grijze dagen, regen, mist... De wereld om ons heen lijkt in slaap. De donkere tijden zijn weer aangebroken. Tijden waarin we trachten om te overleven. Ons wakker proberen te houden en ons dagdagelijkse bezigheden en beslommeringen zien af te handelen. Het vergt een boel energie, maar uiteindelijk komen we er wel. Net als vorig jaar. Het is en blijft een vicieuse cirkel. We weten dat binnen een paar maanden de stralende zon er weer is... warmte...de lente... Maar het zal niet voor nu zijn. Zucht.

Ik staar uit mijn raam. De boom voor de deur zie ik niet. Ik staar in een eindeloze leegte. Te moe om te denken. Te lui om te zien hoe bladeren van  takken worden gerukt en ver weg weggeblazen worden. Wolken die woest voorbijdrijven. Het einde der tijden is aangebroken.

Ik weet dat jij daar bent. Ver weg, maar toch denkend aan mij.

Ons laatste gesprek deed me twijfelen. We zijn voor elkaar gemaakt, dat weet ik. Alleen is het "water veel te diep" zoals een bekend vlaming ooit eens zong. De afstand is veel te groot. Ik heb mijn eigen leven hier, mijn vier hartsvriendinnen die ik niet kwijt wil. Jij hebt je eigen wereld. Eentje waar het aangenaam is om te vertoeven, maar dat toch zo verschillend is van dat van mij. Hoe gaan we die twee met elkaar verzoenen?

Moet ik alles opgeven en me in een avontuur storten waarvan ik niet weet hoe het gaat aflopen? Of geef jij alles op en kom je in een land wonen wat het jouwe niet is? Waar iedereen in elkaars achtertuin woont? Ga je hier ooit gelukkig kunnen worden?

14:44 Gepost door Mieke in Dagboek, Mikko | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dagboek, mikko, twijfels |  Facebook |

05-11-10

Samhain - dodenherdenking in Verdun

Samhain ligt alweer een tijdje achter ons. Ook dit jaar was het een mengeling van amusement, bezinning en herdenking. 1 november ofte nieuwjaar (voor ons toch) is immers het ideale moment om in contact te treden met de doden, hen te herdenken en te eren. En waar kan men dat beter dan op een plaats die de geschiedenis is ingegaan als het centrum van dood en verderf? Verdun dus. Hier stierven tijdens wereld oorlog 1 honderdduizende mensen in een zinloos en uitzichtloos gevecht.

ornes.jpg

De hele omgeving van Verdun ligt zo'n honderd jaar na de feiten nog altijd bezaaid met kraters. In de weide omgeving tref je ontelbare oorlogskerhoven aan, maar het indrukwekkends is toch het Ossuarium ofte het knekelhuis. Het herbergt de skeletten en schedels van 130 000 (!!!) omgekomen soldaten. En alsof dat nog niet genoeg is, ligt de hele streek bezaaid met half verwoeste bunkers en kapotgeschoten dorpjes. Ornes bijvoorbeeld werd als vernield dorpje in stand gehouden en is thans niet meer dan enkele ruines...

ossarium.JPG

Het mag duidelijk zijn dat deze streek voor ons de ideale plek was om tot bezinning te komen. We hebben dat weekend uitvoerig gepraat over leven en dood. Vooral het besef dat het allemaal plots gedaan kan zijn doet me huiveren. Ik wil nog zoveel meemaken!!! We hebben het voorbije weekend enorm veel bezocht, hebben seances en rituelen gehouden op 'ongewone' plaatsen (bijvoorbeeld de kapotgeschoten kerk in Ornes) en daarnaast (het klinkt raar) ons enorm geamuseerd. Het is altijd leuk op samen met hartsvriendinnen aan tafel te zitten voor een uitvoerig maal.

Samhain is de dag waarop de wereld van levenden en doden het dichtst bij elkaar staan. De deuren met de onderwereld staan op een kier. Dit meemaken op een plaats die zo doordrengt is met dood en verderf, is dan ook een unieke en niet te beschrijven ervaring.

11:44 Gepost door Mieke in Book of shadows, Samhain | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verdun, wereldoorlog, samhain |  Facebook |