30-10-10

Happy Samhain !!!

Happy_Samhain.jpg

12:36 Gepost door Mieke in Book of shadows, Samhain | Permalink | Commentaren (0) | Tags: samhain |  Facebook |

28-10-10

Abercrombie & Fitch

Goed nieuws: Abercrombie & Fitch, dé winkel met de topless mannelijke verkopers, gaat een filiaal openen in Brussel. Eindelijk krijgen we de kans om eens bediend te worden door knap en gespierd mannenvolk... RRRRRR.

10641252-abercrombie-and-fitch.jpgabercrombie-and-fitch.jpg

12:59 Gepost door Mieke in Foto, Milf | Permalink | Commentaren (0) | Tags: abercrombie & fitch, topless, man, winkel, brussel |  Facebook |

27-10-10

Zombie !

dead.jpgGisteren zat ik in mijn favoriet cafe een boek te lezen. Toen ik even opkeek, zag ik een man en vrouw plaatsnemen aan het tafeltje naast mij. Ik was onder de indruk van de schoonheid van de vrouw. Ze had lang zwart haar, droeg een zwart jurkje met zwarte botten. Wow!

Toen ik een halfuurtje later weer opkeek, zag ik dat de vrouw veranderd was. Haar huid was dof en wit, haar ogen waren gitzwart en lagen diep in de oogkas. Ik raakte in paniek, stond op, gooide mijn glasje wijn om en spurtte naar buiten... op dat moment wist ik heel zeker: die vrouw was dood.

14:27 Gepost door Mieke in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zombie, dood, girl, cafe, dagboek |  Facebook |

26-10-10

At what point does a Shakespeare say

At what point does a Shakespeare say
I feel it's time I write a play
What subject shall it be today
A tragedy I've done

Lovers twain have been united
Audiences are delighted
No doubt I shall soon be knighted
Royal fame I've won

The Queen has come to every show
And, flattering, she feigns to know
A couplet from a verse, also
A refrain from a rhyme

But the ones I aim to pleaseth
Most of all upon my kneeseth
Are the folk who cough and sneezeth
Through my prose sublime
( by Emilie Autumn)

16:52 Gepost door Mieke in Citaat | Permalink | Commentaren (0) | Tags: emilie autumn, poem, shakespeare |  Facebook |

19-10-10

Boek: J M Coetzee, wachten op de barbaren

barbaren.jpgTientallen jaren al bestuurt de beschaafde, oude magistraat naar ieders tevredenheid het dorpje aan de grens. Zorgeloos leeft hij van de ene dag in de andere, genietend van zijn hobby's en zijn flirts. Wanneer een afgezant van de regering het decreet uitvaardigt dat de barbaren in het grensgebied moeten worden vervolgd, kan de oude man niet veel begrip opbrengen voor het standpunt van zijn meerderen. Hij heeft meer sympathie voor die zogenaamde barbaren, een nomadenvolk dat niemand kwaad doet.

Aanvankelijk probeert hij de machthebbers tot rede te brengen en raakt zo steeds meer in het conflict betrokken. Tegelijkertijd wil de magistraat zich het liefst terugtrekken in zijn eigen wereld, waarin hij de klassieken leest en een vergeten taal bestudeert. Als hij een erotische relatie krijgt met een van de slachtoffers van het overheidsgeweld - een door de martelingen van haar ondervragers kreupel en blind geworden meisje - voelt hij zich toch geroepen tot een wilde actie. Hij komt in de gevangenis terecht en wordt zelf als een barbaar behandeld.

Op subtiele wijze beschrijft Coetzee in de oude man niet simpelweg een bestuurder met een gewetensconflict, maar iemand die heen en weer wordt geslingerd tussen medeplichtigheid, onverschilligheid en verzet.

--

Barbaren zijn woestelingen die enkel aan plunderen en oorlog denken. Alleen: wie is er een barbaar? Het ongekende en onbeminde volk dat probeert te overleven of het gecultiveerde eigen volk dat angstvallend zich probeert af te schermen van invloeden van buitenuit. Twee volkeren die - mits een kleine inspanning - in een soort harmonie naast elkaar kunnen bestaan. Maar is die bereidheid er wel? Wat gebeurt er als de centrale regering beslist dat het tijd is voor actie? Dat kleine, niets zeggende overtredingen van barbaren op brutale wijze bestraft dienen te worden? Voor je het weet worden mensen gefolterd en trekt een troep soldaten ten oorlog. En uiteindelijk is iedereen slechter af dan voorheen. Kijk maar naar wat er in Israel gebeurt. Of dichter bij huis...

'Wachten op de barbaren' is een universeel verhaal over apartheid, angst voor het onbekende en eigenbelang. Het beschrijft gevaarlijke, al om tegenwoordige angsten en opvattingen. "Wij zijn de goeien, de anderen slecht." Maar: is dit wel zo? en: wat gebeurt er met de enkeling die dit in vraag durft te stellen?

12-10-10

Wij hebben honger !!!

honger.jpg

12:40 Gepost door Mieke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-10

Dagboek 1 - 8 oktober ( een nieuw leven ? )

Vandaag in de krant:

Geybels eist 452.000 euro om geen klacht in te dienen wegens afpersing

Wie perst wie af ?

-----

Pas gelezen :  Patricia Cornwell, Portrait of a Killer: Jack the Ripper.

Niet het portret van Jack the Ripper was interessant om lezen, wel de extra info die je als lezer krijgt over het dagelijkse leven in het Londen van eind jaren 1800.

-----

traci.jpgNet terug van de kapster :  ik vind mijn knalrode coupe best geslaagd. Past prima bij mijn felblauw kleedje en mijn rode kousen. Is het daarom dat een collega me vergeleek met Pipi Langkaus?

-----

You know that place between sleep and awake? That place where you can still remember dreams? That's where I will always love you. That's where I will be waiting for you.

----

Ik wil slapen !!!!

Welke prins neemt me mee in zijn bedje ?

 

13:03 Gepost door Mieke in Dagboek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dagboek, prins, peter pan, quote, geybels, kim |  Facebook |

06-10-10

Geluk

Het geluk van anderen is zwaar om te dragen.

Conclusie na een gesprek met een 'ongelukkig' collega. Afgunst en jaloersheid overheersen vandaag de dag. Als anderen gelukkig zijn, dan doet dat pijn. Waarom heeft mijn buurman zo'n groot huis en auto? Waarom heeft mijn collega zo'n mooie en lieve man? Waarom zij wel en ik niet?

1 advies: leef van dag tot dag en geniet van wat we hebben. Denk niet teveel aan wat had kunnen zijn... Dat veroorzaakt enkel verdriet.

13:29 Gepost door Mieke in Bedenkingen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geluk, quote |  Facebook |

04-10-10

Werelddierendag !

cat.jpg

21:20 Gepost door Mieke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werelddierendag, kat |  Facebook |

Boek : Jed Rubenfeld - Interpretation of murder ( moordduiding )

murder.jpgEind augustus 1909 kwam Sigmund Freud in New York aan voor zijn eerste en enige bezoek aan Amerika.

Terug in Wenen, sprak of schreef hij zelden meer over die reis, maar de rest van zijn leven noemde hij alle Amerikanen 'wilden'.
Dit gegeven inspireerde Jed Rubenfeld tot het schrijven van de ingenieuze historische thriller Moordduiding. Het verhaal begint als volgt:

Op een dag wordt het lichaam van een zeer rijke jonge vrouw ontdekt in een luxueus appartement met uitzicht over Manhattan. Ze is vastgebonden, met een zweep bewerkt en gewurgd. De burgemeester van New York vraagt Freud om zijn vernieuwende, onconventionele gedachtegoed in te zetten bij het oplossen van deze moordzaak, maar Freud laat het over aan een onervaren Amerikaanse collega. En dan blijkt: sommige moorden tarten elke analyse.

Oordeel

"Interpretation of murder" is een historische roman die zich afspeelt in het New York van begin 1900. Dat is niet toevallig gekozen. Die tijd bracht Freud samen met zijn leerling Jung een bezoek aan Amerika. Het zou zijn eerste en enige bezoek worden. "Amerikanen zijn wilden" verklaarde Freud achteraf. Meer wou hij niet kwijt over die trip en dat is natuurlijk - nu nog - voer voor speculaties. Hét ideale uitgangspunt voor een boek.

Voor de lezer is dit een interessant uitgangspunt omdat we niet alleen inzicht verwerven in het tijdsbeeld en het New York van vorige eeuw, maar ook een duidelijker beeld krijgen van de theorieen van Freud. Die theorieen lijken vandaag de dag nogal belachelijk - met name het oedipuscomplex ( alles vindt zijn oorsprong in een verdrongen seksuele binding tussen kind en ouder ) - maar zijn uiteindelijk toch de basis voor de hedendaagse psycho-analyse.

Freuds gedachtengoed wordt ietwat populair voorgesteld aan de hand van een soort case studie, een heus moordverhaal. Dit komt de leesbaarheid van het boek ten goede. Het zet je aan tot lezen. Het wordt een soort page-turner. Anderzijds komt de plot nogal geforceerd over. Uiteindelijk blijf je achter met de vraag wat nu het belangrijkste is/was : het beeld van New York, Freud zijn ideeen of het verhaal zelf ? Een heleboel dat tot nadenken aanzet.

Leuk toetje : Shakespeares Hamlet en de theorieën rondom het beruchte citaat 'to be or not to be'.

01-10-10

Hoe moet het nu verder?

Het telefoontje van Mikko spookt constant door mijn hoofd. En dat is er na mijn gesprek met Gaea niet beter op geworden. Ik had verwacht dat ze zou zeggen dat ik hem compleet moest negeren en gewoon verder moest gaan met mijn leven. Mikko zou immers een afgesloten hoofdstuk moeten zijn: hij heeft me een aantal jaren op pijnlijke wijze in de steek gelaten en heeft er voor gekozen een eigen leven te gaan leiden. Dat hij op dit moment weer in mijn leven is gekomen, is "ongepast". Redelijk egoistisch ook. Hoe durft hij  te verkondigen dat hij van me houdt? Al die jaren zag hij me niet meer staan en nu ineens - nu zijn huwelijk ten einde is - zou ik hem moeten gaan troosten en weer een relatie met hem moeten beginnen.

In theorie zou mijn conclusie redelijk duidelijk moeten zijn: over and out. Maar in realiteit... Alles komt weer naar boven. Al die gevoelens waarvan ik dacht dat ik ze verwerkt had...

Voeg daarbij het antwoord van Gaea en je weet dat ik dit weekend weer een heleboel ga piekeren. Haar advies: zoek hem op, geef het een kans. Hoe het uitdraait, kom je pas later te weten. Alleen zo kan je het een plaats geven door ofwel je oude leventje weer op te pikken ofwel door het hoofdstuk Mikko definitief af te sluiten. Alleen zo ga je je achteraf geen verwijten maken omdat je weet dat je het tenminste geprobeerd hebt.

Dat ik daardoor mijn huidig leventje compleet overhoop moet gooien, dat ...

16:48 Gepost door Mieke in Dagboek, Mikko | Permalink | Commentaren (2) | Tags: mikko, gevoelens |  Facebook |