01-10-10

Hoe moet het nu verder?

Het telefoontje van Mikko spookt constant door mijn hoofd. En dat is er na mijn gesprek met Gaea niet beter op geworden. Ik had verwacht dat ze zou zeggen dat ik hem compleet moest negeren en gewoon verder moest gaan met mijn leven. Mikko zou immers een afgesloten hoofdstuk moeten zijn: hij heeft me een aantal jaren op pijnlijke wijze in de steek gelaten en heeft er voor gekozen een eigen leven te gaan leiden. Dat hij op dit moment weer in mijn leven is gekomen, is "ongepast". Redelijk egoistisch ook. Hoe durft hij  te verkondigen dat hij van me houdt? Al die jaren zag hij me niet meer staan en nu ineens - nu zijn huwelijk ten einde is - zou ik hem moeten gaan troosten en weer een relatie met hem moeten beginnen.

In theorie zou mijn conclusie redelijk duidelijk moeten zijn: over and out. Maar in realiteit... Alles komt weer naar boven. Al die gevoelens waarvan ik dacht dat ik ze verwerkt had...

Voeg daarbij het antwoord van Gaea en je weet dat ik dit weekend weer een heleboel ga piekeren. Haar advies: zoek hem op, geef het een kans. Hoe het uitdraait, kom je pas later te weten. Alleen zo kan je het een plaats geven door ofwel je oude leventje weer op te pikken ofwel door het hoofdstuk Mikko definitief af te sluiten. Alleen zo ga je je achteraf geen verwijten maken omdat je weet dat je het tenminste geprobeerd hebt.

Dat ik daardoor mijn huidig leventje compleet overhoop moet gooien, dat ...

16:48 Gepost door Mieke in Dagboek, Mikko | Permalink | Commentaren (2) | Tags: mikko, gevoelens |  Facebook |

Commentaren

Ik zou er ook voor kiezen ervoor te gaan! Want mensen veranderen hè. Give it a try lief! Maar jij beslist!

Gepost door: danique | 02-10-10

Ik volg Danique en Gaea... Je weet nooit wat er gebeurt he!

Gepost door: LJ | 02-10-10

De commentaren zijn gesloten.