28-09-10

Drum cirkel

Gisteren vroeg iemand me wat een drumcirkel is (nav een van mijn vorige postjes). Eigenlijk is het antwoord redelijk simpel en logisch. Het betreft een samenkomst waarbij je in een cirkel gaat zitten om samen te drummen.

Misschien iets concreter?

In ons geval is het drummen onderdeel van een ritueel. We gaan dan in een cirkel zitten rond een vuur (kaars of vuurkorf). Door te trommelen proberen we tot een soort trance of bewustzijnsverruiming te komen. Meestal zingen of dansen we er bij. Bovendien wisselen we dikwijls af met spreuken / gedichten of verhalen...


In feite ga je energie en emoties opwekken en kanaliseren. Je probeert je volledig los te maken van alle dagdagelijkse zorgen en geef je volledig over aan de hartslag van de Godin. Want de drum is een oertaal die iedereen aantrekt en raakt. Het is een intense ervaring waarbij alle gevoelens die in je zitten naar de oppervlakte komen. Tot zover de theorie :)

Je vertrekt van een basisritme (hartslag) en daarbij ga je naargelang de omstandigheden improviseren. Het komt er op aan je volledig te laten gaan. Niet echt iets vanzelfsprekends. Ik weet nog hoe ik de eerste keren er verkrampt bij zat en amper iets durfde. Belangrijk is dat je vertrouwen hebt in de mensen rond je en dat je op je bek durft gaan. Zomaar roepen wat in je opkomt, zomaar als een "gek" staan dansen... ik wil het jullie eens zien doen. En neen, naakt zijn is geen must ;)

De commentaren zijn gesloten.