14-03-10

Stop dat piekeren

"Je moet dringend stoppen met piekeren" wist Gaea me te vertellen.
"We moeten iets leuks doen." vulde Iphigeneia aan.
"Laten we naar de film gaan." stelde Danu voor.
"Avatar lijkt me wel leuk." suggereerde Cybele.

En zo geschiedde. Ik werd de auto ingesleurd, ontkomen was er niet aan. Een half uurtje later zaten we met een emmer popcorn en een bakje nachos op de schoot naar dat grote scherm te staren.

En ik moet zeggen, het heeft me deugd gedaan. Meer dan deugd. Ik kon samen met de Na'vi ontsnappen in een droomwereld. Schitterend hoe een hele fictieve fauna en flora in elkaar is gestoken.

En uiteindelijk heeft het verhaal zelf me enorm veel geholpen: de mens die moedertje natuur oneer aan doet en ze langzaam aan aan het vernietigen is. Door een vrij simpel verhaal dat Avatar toch is, zijn al mijn twijfels zo goed als verdwenen.

Het valt moeilijk uit te leggen, maar het leek wel of alle puzzelstukjes plots in elkaar schoven. De boodschap die me werd gegeven: respect en eerbied voor de Godin, is de enige echte en bovendien gelukmakende weg. Klinkt misschien als een 'godsdienstfreak', maar dat is niet echt de bedoeling. Mijn boodschap: leer te luisteren naar je innerlijke en naar je omgeving en je zult merken dat je leven er een stuk interessanter uit zal zien.

Dit besef kwam als een schok. Ik ben achteraf mijn mede-heksjes in de armen gevallen en samen hebben we nog uurtjes zitten huilen. Traantjes van geluk dit keer.

En nu maar snel ons tripje naar Stonehenge voorbereiden !

14:15 Gepost door Mieke in Dagboek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: twijfel, conclusie, avatar, geloof |  Facebook |

Commentaren

Ik begrijp volledig wat je bedoelt, zelfs als niet-wicca. De schoonheid en harmonie die het leven met de natuur inhoudt en tegelijk de onmacht die je voelt bij wat ermee gebeurt in deze film. En in het daglijks leven.

Gepost door: Lilaea | 14-03-10

Ik ben zo blij dat alles mooi op zijn plaats viel.
Ben blij dat het pad terug duidelijk is. En ik ga helemaal akkoord respect en eerbied aan de godin is de enige juiste weg. :-)

Gepost door: Alice | 16-03-10

De commentaren zijn gesloten.